June 2018, the first set of 5G communication standards was officially adopted and the world officially enters the era of 5G commercialization. The advancement has triggered a revolutionary reform to the new vertical market with innovative applications set to affect all lives. Meanwhile, a new commercial operational model has been shaping. Based on the survey from  HIS, by 2035, the value of Taiwan 5G productions will be worth 134 billion US dollars. The economic contribution from 5G+ generation will be 20 times more than the one offered by 4G.

On the verge of  the 5G era, it is important to effectively integrate the 5G communication technology with other new IT technology in order to create new business opportunities for the whole industry.

The 5G Summit will continue its cooperation with COMPUTEX 2019 as the best platform for 5G+ICT. The theme of this Summit will be “Readiness for 5G – Technology, Service and Policy”. Renowned speakers from Germany, UK, Japan, and USA represent government agencies, industry entities, academic fields, and leading manufacturers of 5G have been invited to share their experience and knowledge on 5G vertical technology, new application, spectrum planning, and showcasing the latest trend of 5G. More than 300 professionals representing supervisory authorities, policymakers, operators and key telecommunication companies will attend the Event. The Taipei 5G Summit will be the best platform for participants to learn and build connections. 

Ms. Ting-I Chan

Chairperson
National Communications Commission

Mr. Charles Liang

President & CEO
Supermicro

 
Mr. James J. Cathey

SVP & President
Global Business Operations, Qualcomm

Mr. Fang Ming Lu

Chairman
Asia Pacific Telecom Group

 
Mr. Mansoor Hanif

CTO
Ofcom

Dr. Thomas Haustein

Head
Wireless Communications and Networks Department, Fraunhofer HHI

 
Dr. Paul Liang

Director
Advanced System and Technology, MediaTek

Mr. Steve Cheng

Vice President
Quanta Computer Inc.

 

 
Mr. Roger Nichols

Director of 5G Programs
Keysight Technologies

Mr. Nick Hallam-Baker
Vice President
Business Development, VIAVI Solutions
 
Mr. Tom Liang

Chairman and Founder
Jorjin Technologies

 

 

Time: Thursday, May 30, 2019

 

Venue: Room 201, Taipei International Convention Center (TICC)

 

Supervising Agency: Ministry of Economic Affairs (MOEA)

 

Organizers: 5G Technology Program Office, Department of Industrial Technology (DoIT), MOEA

 

Co-Organizers: Industrial Technology Research Institute (ITRI)Institute for Information Industry (III)Taipei Computer Association (TCA)Taiwan External Trade Development Council (TAITRA)

 

Platinum Sponsors: IntelFar EasToneSupermicro

Gold Sponosrs: KeysightQuantaNOKIAQualcommVIAVIROHDE&SCHWARZ, MediaTek, Gorilla Technology, Ericsson

                          (Subject to confirmation date)

 

Knowledge Sponsors: Small Cell Forum

 

• The Summit will be conducted in English. 

 

 

 

May 30th, 2019
08:00-09:00
60 MINS
Registration
09:00-09:10
10 MINS
Opening Remarks

Mr. Jong-Chin Shen, Minister

Ministry of Economic Affairs

09:10-09:25
15 MINS
Keynote Speech 1: Taiwan 5G Spectrum Policy and Regulation

Ms. Ting-I Chan, Chairperson

National Communications Commission 

09:25-09:40
15 MINS
Keynote Speech 2

Ms. Cristina Rodriguez, 
VP of Data Center Group
GM of the Wireless Access Networking Division

 

Intel 

09:40-09:55
15 MINS
Keynote Speech 3

Mr. Charles Liang, President & CEO

Supermicro

09:55-10:10
15 MINS
Keynote Speech 4

Mr. Pankaj Sharma, CTO

Reliance JIO

10:10-10:25
15 MINS
Keynote Speech 5

Mr. Jim Cathey, SVP & President

Global Business Operations, Qualcomm

10:25-10:40
15 MINS
Keynote Speech 6: IIOT

Mr. Fang Ming Lu, Chairman

Asia Pacific Telecom Group

10:40-10:50
10 MINS
Coffee Break
10:50-12:05
75 MINS
Technical Section 1: 5G Spectrum Policy

Moderator: Dr. Li Fung Chang / Chief Architect, 5G Technology Program Office, DoIT, MOEA

An update on 5G Spectrum in the U.S. (including CBRS)
Mr. Michael O'Rielly
, Commissioner

Federal Communications Commision (FCC), U.S.

 

Japanese 5G Plan
Mr. Gaku Nakazato
Director
New-Generation Mobile Communications Office, Ministry of International Affairs and Communications (MIC), Japan

 

5G Development in Europe
Mr. Mansoor Hanif
, CTO

Ofcom

12:05-13:00
55 MINS
Lunch Break
13:00-14:15
75 MINS
Technical Section 2: 5G in Action- from Trial to Commercial Launch (Use Case & Application Service)

Moderator: Dr. Fumio Watanabe/ President, Fifth Wave Initiative

5G Pre-commercial Trial
FarEast Tone
 

Evolve to 5G Service
CTO, NTT Docomo
 

Smart Factory Solutions
Dr. Thomas Haustein
, Head

Wireless Communications and Networks Department, Fraunhofer HHI

14:15-14:30
15 MINS
Break
14:30-16:30
120 MINS
Technical Section 3: Technology Readiness

5G Rollout
Mr. Paul Liang, Director
Advanced System and Technology, MediaTek

System
Mr. John Fornehed
Ericsson

Enabling 5G Edge with Open Source
Ms. Heather Kirksey, VP
Community & Ecosystem Development, Linux Foundation

Open Source in 5G System
Mr. Steve Cheng, Vice President & General Manager
Quanta

5G Standards: Do you Confirm?
Mr. Roger Nichols, Director
5G Programs, Keysight Technologies

5G NR Test Challenges
Mr. Nick Hallam-Baker, Vice President
Business Development, VIAVI Solutions

16:30-17:30
60 MINS
Technical Section 4: New Services & Startups in 5G

AI & Security
Dr. Spincer Koh, CEO
Gorilla Technology

Use Case of Chemical Factory
Mr. Tom Liang, Chairman & Founder
Jorjin Technologies

Pitch Talks
Toii, UNAbiz, Amrylio.& 3eGreen

17:30-17:35
5 MINS
Lucky Draw
17:35-17:35
Closing Ceremony
  • The Organizer reserves the rights to make changes to the program, time, date, format, location and/or speaker without prior notice.

Platinum Sponsors


Gold Sponsors

Taipei International Convention Center (TICC)

Address: 1 Hsin-Yi Rd., Address: Sec.5, Taipei 11049, Taiwan

Tel: +886 (2) 2725-5200

TICC offers first-class facilities to participants and exhibitors, and is a short walk from a variety of 3- to 5-star hotels, restaurants, shopping malls and Taipei 101, which is a landmark of the beautiful city of Taipei. TICC is only a 40 minutes' drive from Taiwan Taoyuan International Airport and a 20 minutes' drive from Taipei Songshan Airport.

Website of Venue: http://www.ticc.com.tw